Kies het geslacht van je kind

26-02-2020, 20:36  •  2459 keer bekeken  •  0 reacties
 GenderBalance

De natuur kiest het geslacht van je volgende baby. Ze heeft een foefje bedacht om ervoor te zorgen dat elk soort de beste kans maakt tot overleven. Van die kennis maken wij gebruik bij Gender Balance. Door te onderzoeken en te begrijpen hoe dit principe werkt, kun je gericht aan de slag gaan om een zoon of dochter te verwekken. Ook jij, ongeacht de fabels die die overal rondwaren. Iedereen kan een zoon of dochter krijgen en zelf de keuze maken welk geslacht haar volgende kindje krijgt. Het geslacht van je baby is geen kwestie van geluk, toeval of zelfs genetische componenten.

De man bepaald het geslacht (niet!)

De man levert de X of Y chromosomen en dat zo het geslacht van een mens vast staat op het moment van conceptie klopt. Ook ik heb jaren gelooft dat de man het geslacht bepaalde en dat we daar niets aan konden veranderen. Inmiddels weet ik dankzij mijn onderzoek en werk voor Gender Balance beter en ongeacht de vele negatieve reacties die daar altijd op komen, blijf ik daar compleet achter staan. De feiten liggen er nu eenmaal, anders had ik de moeite niet genomen om mijzelf zo kwetsbaar op te stellen. Dat mensen daar soms misbruik van maken en nare dingen roepen zegt mijns inziens vooral veel over hen. Niemand wordt gedwongen overtuigd, ik deel mijn visie en dat is gebaseerd op een gigantisch onderzoek. Wat een ander daarvan vindt, heb ik in de loop der jaren los moeten laten.

Ook jij kunt een jongen of meisje krijgen om je gezin compleet te maken! Welkom bij Gender Balance!

Wie bepaald het geslacht dan wel?

Daar kan ik dankzij Gender Balance kort over zijn: de vrouw. En natuurlijk is het teamwerk hé, de man levert immers ook zijn genetische component. Zonder hem überhaupt geen baby! Maar de vrouw is in het verleden opzij geschoven. In 1677 bekeek Antonie van Leeuwenhoek als eerste zaadcellen door een microscoop. Hij beschreef deze als volgt:

“Zaadcellen zijn dieren in miniatuur vorm, ook menselijke zaadcellen bevatten volledig gevormde maar piepkleine mensen.”

Hoewel de gedachte super schattig is, weten we inmiddels dat dit nonsens is. Toch geloofden vele wetenschappers en daardoor de maatschappij dit zeer lang. De vrouw was slechts degene die de baby liet groeien en had er verder – volgens de kennis van toen – weinig mee te maken. Inmiddels weten we beter en is de gedachte van toen nu behoorlijk belachelijk. Zo voelt het voor mij en mijn klanten inmiddels ook wanneer men blijft beweren dat het geslacht door de man bepaald wordt. Wij weten dat ons lichaam in staat is tot bijna wonderlijke dingen. Terwijl het uiteindelijk neerkomt op feiten. Want waarom is het zo’n verschrikkelijk gek idee dat een vrouw, die in staat is om van 2 piepkleine celletjes een heel mens te creëren, niet ook op het geslacht invloed heeft? Sterker nog: er is een heel belangrijke reden voor!

De kans op overleven

Vroeger, toen we nog in groepen leefden en in bomen rond hingen, was het leven zwaar. Zo zwaar dat 26% van de baby’s stierf en 46,8% stierf voor zij een volwassen leeftijd hadden bereikt. Ook zij die de volwassen leeftijd mochten bereiken, werden niet oud in de steentijd was dit gemiddeld 34 jaar. In de middeleeuwen ging dit iets omhoog: 43 jaar. Vandaag de dag is het – gemiddeld op deze aarde – 72 jaar. Gevaar lag (en ligt in vele landen nog altijd) overal op de loer, ziekten konden vaak niet behandeld worden, er vonden ongelukken plaats. mensen werden gedwongen rond te trekken op zoek naar voedsel of om geweld te ontvluchten en er waren tijden dat er helemaal geen voedsel was en hele volksstammen werden uitgemoord. Dramatisch ja, maar ik kom tot mijn punt: Als moeder natuur geen foefje had bedacht om te voorkomen dat iedereen het loodje zou leggen, waren wij hier niet geweest. Zeker niet in zulke grote getale. Natuurlijk zijn er alsnog vele diersoorten uitgestorven, ook mensachtigen. En dat is survival of the fittest. Oftewel: het recht van de sterkste. En daar komt juist ook ons geslacht bij kijken. Want onder welke omstandigheden komt een jongen zo goed tot zijn recht dat hij uit kan groeien tot een sterke man? En waar doen meisjes het juist beter? En hoe lost de natuur dit op? Er moeten immers ongeveer evenveel jongens als meisjes geboren worden, anders ontstaat er later een probleem met de voortplanting. De natuur heeft aan alles gedacht, maar ik heb dit in mijn rol als Gender Balance coach ook gedaan!

Evolutie

Ja, maar het is nu allemaal heel anders! Dat klopt. We klommen uit de bomen en als het goed is zit ook jij nu fijn binnen met verwarming, een goed gevulde koelkast en zijn de zorgen verschoven van een krokodil in de achtertuin naar het kunnen betalen van je rekeningen en het jongleren van alle (sociale) verplichtingen. Ook pittig, maar anders pittig. En een stuk minder dodelijk. Inmiddels overleven de meeste kinderen – gelukkig! – en worden wij gemiddeld 84 jaar in Nederland. De mens is slim, gewiekst en soms ontzettend eigenwijs. En laat die laatste factor nu net de reden zijn geweest dat ik op zoek ging naar de grote vraag:

Kunnen we het geslacht van onze toekomstige baby beïnvloeden? Het antwoord is, voluit en zonder twijfel: ja.

En wij vrouwen zijn bijzonder, sterk en overlevers. Net als onze mannen! Samen maken wij de mooiste baby’s. Maar het geslacht? Die kiest toch echt zij. En dat is allemaal terug te voeren op het foefje dat moeder natuur bedacht heeft om ervoor te zorgen dat wij als – soms ook echt behoorlijk lomp – soort niet enkel overleven maar successen behalen! De mens is bijzonder, uniek en slim. De natuur? Nog slimmer! Dus Gender Balance werkt met haar mee, volgt haar beredenatie. Je hoeft enkel maar te weten hoe!

Leonie van Noort
Gender Balance coach

Om ervoor te zorgen dat Gender Balance een veilige omgeving is, zullen alle reacties eerst gescreend worden. De reacties die goed gekeurd worden, zullen worden geplaatst.